Popkoor Experiment

Zanggroep “Experiment” is een popkoor uit Hoofddorp dat in 1983 opgericht is door een paar enthousiaste dames en onstaan is als een experiment.

De groep bestaat uit 40 dames die afwisselend 3 – 6 stemmig zingen. Het repertoire bestaat uit pop nummers, van de 80-er jaren tot hedendaagse pop.

Sinds 1986 ben ik dirigent van deze groep dames. Met als hoogtepunt het concert in maart 2016 samen met het Gay-mannenkoor Manoeuvre uit Amsterdam. Dit was in de Schouwburg De Meerse in Hoofddorp, daar stonden wij voor een uitverkochte zaal.

Koorworkshops

Koorregie

Wil jij met je koor werken aan performance en regie. Extra impact geven aan dat wat jullie zingen. Beleef dan de workshop koorregie. Tekstbeleving, beweging en opstellingen, welke technieken passen bij jullie koor.

Koorvorming

Hoe word je een koor, één geheel en niet 30 individuele stemmen. Afstemmen op elkaar, een ander geluid, hoe krijg je dat voor elkaar. In de workshop koorvorming gaan we werken aan zangtechniek, een mooie koorklank, het leren luisteren naar elkaar en het beter en vooral makkelijker leren zingen, om zo van jullie koor een klinkend geheel te maken.

Koortechniek

Wat heb je nodig om technisch goed te zingen? Een goede ademsteun en stemgebruik.
In deze workshop gaan we werken aan ademsteun, zangtechniek en stemgebruik. Maar ook hoe gebruik je stem en adem om af te stemmen met elkaar. Waardoor een mooiere klank ontstaat en het koor interessanter wordt om naar te luisteren.

© Copyright - Wendy Vos