Het leven is leuker, zonder TV!

Twee jaar geleden stopte de decoder van mijn tv er mee. En aangezien ik het te veel moeite vond om een nieuwe te bestellen, heb ik dus al 2 jaar geen reguliere TV.

Een ramp? Nee, ik vind het heeeeeerlijk!

Ik was al geen fervent TV kijker, vond de meeste programma’s echt geestdodend en onzinnig, ook ergerde ik mij er enorm aan, dat het leed van de ander in ene entertainment was geworden. Zowel in miniseries, als in het nieuws of in reality shows. Hoe triester, hoe hoger de kijkcijfers.
Als ik terug kijk heeft het mij helemaal geen moeite gekost om afscheid te nemen van Boulevard, het nieuws, DWDD en die ‘outdated’ films en series.

Lees meer

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

De oerknal wordt ook wel de Big Bang genoemd. (Wikipedia) De oerknal is het begin van het heelal en de tijd. Dat was zo’n 14 miljard jaar geleden. De theorie van de oerknal is gebaseerd op de relativiteitstheorie.

De oerknal kun je je voorstellen als een soort enorme ontploffing. Uit die ontploffing is het heelal ontstaan. Net als bij een ontploffing is de temperatuur in het begin heel hoog, later koelt alles af. Bij het afkoelen ontstaan structuren. Als iets heel heet is, kan er maar weinig structuur zijn, die ontstaan pas bij het afkoelen. Zo ontstonden eerst de kleine structuren zoals eencellige organismen, nog weer later komen de hele grote structuren zoals sterren en sterrenstelsels.

Van eencellige organismen naar de mens zoals wij onszelf nu kennen…

Daar zijn wat evoluties overheen gegaan (even kort door de bocht). Evolutie is een langzaam proces, als je terug kijkt zie je de veranderingen, maar op de korte termijn zijn de veranderingen nauwelijks zichtbaar.

Ook jouw leven is een evolutie.

Lees meer

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1463906154679{margin-bottom: 0px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1465224734013{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;}” el_class=”dezedus”]

Waarom heb ik jou 10 jaar geleden niet ontmoet? Zei ik laatst tegen mijn vriend. ‘Je zou me niet leuk gevonden hebben’ was zijn antwoord.

En hij zou mij ook niet leuk gevonden hebben, ik was totaal niet wie ik nu ben. Ik was afhankelijk, van werk, van relatie, familie, luxe, geld… Ik was van alles niet, wat ik nu wel ben, en dat is juist waar hij op valt, mijn vrije geest, mijn onafhankelijkheid, mijn anders zijn, mijn eigen mening…

Nee we zouden geen match zijn. Hij zou niet geïnteresseerd zijn in wat mij toen bezig hield…

Wat is er nu dan zo anders aan mij?

Lees meer

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ineens past je leven niet meer bij jou….

Keuzes die je in het verleden hebt gemaakt passen niet meer bij nu. Het moet anders! Maar hoe?

De eerste keuzes heb je gemaakt in je kindertijd. Naar welke school ga je op, wat ga je studeren, jouw eigen keuzes, keuzes gebaseerd op je prestaties, interesses, vrienden en locatie, of gestimuleerd door je ouders.

Veelal hebben je ouders invloed gehad op jouw keuzes, Bijna iedere ouder van mijn generatie wilde dat je een beroep koos ‘dat er toe deed’, ofwel, beter gezegd, een beroep waarmee je genoeg geld kon verdienen. Ze wensten ons een betere toekomst dan wat zij hadden. Geld was meestal de grootste drijfveer voor keuzes. Want met geld ben je gelukkig.

Zou je deze keuzes nu nog maken? Ik niet. Mijn keuzes zijn zeker beïnvloed door mijn ouders. Als ik nu voor dezelfde keuzes zou staan zou ik een andere loopbaan voor mijzelf uitgekozen hebben. Dan was ik misschien heel iets anders gaan doen, had ik misschien eerder mijn doel bereikt, en was ik eerder geweest waar ik nu ben. Je weet het niet….

Maar er is goed nieuws! Het roer kan om…. Op welke leeftijd dan ook!

Lees meer