Waar was jij 10 jaar geleden?

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1463906154679{margin-bottom: 0px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1465224734013{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;}” el_class=”dezedus”]

Waarom heb ik jou 10 jaar geleden niet ontmoet? Zei ik laatst tegen mijn vriend. ‘Je zou me niet leuk gevonden hebben’ was zijn antwoord.

En hij zou mij ook niet leuk gevonden hebben, ik was totaal niet wie ik nu ben. Ik was afhankelijk, van werk, van relatie, familie, luxe, geld… Ik was van alles niet, wat ik nu wel ben, en dat is juist waar hij op valt, mijn vrije geest, mijn onafhankelijkheid, mijn anders zijn, mijn eigen mening…

Nee we zouden geen match zijn. Hij zou niet geïnteresseerd zijn in wat mij toen bezig hield…

Wat is er nu dan zo anders aan mij?

Ik leef bewuster, ik maak bewust keuzes….. geniet van wat ik doe omdat ik doe wat ik wil doen.

Klinkt als een open deur. Maar dat doet toch iedereen?

Ik ben van mening dat veel mensen hun leven laten leiden door anderen, en niet zelf alle keuzes maken. Maar dat de keuzes zijn gekleurd door werk, familie, hypotheek, etc. En dat we veel te vaak keuzes maken om anderen een plezier te doen.

Maar goed stel dat het zo is. Hoe doe je dat dan? Bewust kiezen voor jezelf?
Je hoort, leest overal in de lifestyle bladen dat je moet leven in het hier en nu. Ja natuurlijk, dat is zo, je kunt niet anders…. Het verleden was, en de toekomst is er nog niet.

Af en toe vooruit én achteruit kijken is zo slecht nog niet.

Als ik op het strand zit, in de zon, met een overheerlijke cappuccino, dan leef ik helemaal in het nu. Maar ik mijmer ook over de toekomst, en over het verleden…. Want die zijn net zo goed aanwezig, net zo aanwezig als het hier en nu, en zij zijn de raadgever van de keuzes die ik nu maak!

Als ik dan mijmer ik over keuzes die ik in het verleden heb gemaakt, en wat de gevolgen daarvan nu zijn wil ik leren van eerdere ervaringen. Er waren goede en minder goede keuzes bij, maar ze hebben mij gevormd tot wie ik ben. Dus eigenlijk zijn alle keuzes uiteindelijk goed geweest, want het resultaat mag er wezen… (volgens mijn vriend(en))

Wat ik kan leren uit het verleden, dat is omkijken wanneer ik gelukkiger was, of beter in mijn vel zat, wat ik toen deed, of wat ik juist niet deed. Wat maakte mij gelukkiger op dat moment en hoe kan ik dat terug brengen in mijn huidige leven? Het verleden kan je leren om in het hier en nu lekkerder te leven.

En ik deed heel veel dingen in het verleden die mij niet gelukkig maakte. Ik was een pleaser, (stond altijd klaar voor anderen, dacht ook graag voor anderen) en ging daardoor totaal voorbij aan mijzelf. Ik vond het moeilijk om anderen teleur te stellen, maar mijzelf teleurstellen, daar was ik heel goed in!

Dat doen we (koninklijke wij) dus niet meer….

Maar waarom ben ik, en vind ik mijzelf nu zo veel leuker dan?

Omdat ik meer mijzelf ben, bewust ben van mijzelf, keuzes maak die goed voor mij zijn en dus meer geniet van mezelf. En dat dit consequenties heeft voor mijn omgeving, dat is dan maar zo.

Tipje van de sluier, ik vertel je een paar drastische veranderingen die ik de afgelopen jaren heb ingevoerd!

Smile

In heb mezelf aangeleerd altijd een glimlach op mijn gezicht te hebben. Gewoon je mondhoeken omhoog. Je voelt meteen het verschil! In het begin voelt het nep, maar na een tijdje is dit de gewone stand van je gezicht geworden. Het voelt het fijn, je voelt je blijer, vrolijk en opgewekt.

Maak herinneringen.

Door foto’s, door leuke verhalen, door voorwerpen, alles wat jou herinnert aan die leuke tijd. Steeds als ik dat voorwerp, of de foto zie, het verhaal hoor, of het mij herinner, door iets anders, verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Dan heb ik een binnenpretje.

Leg de lat op de goede hoogte!

Leg de lat eens wat lager, en geniet van wat er is. Geld maakt niet gelukkig, (veel geld bedoel ik dan, want helemaal zonder geld is het leven echt zwaar) ook van kleine dingen kun je genieten. Geniet van de dingen waar je goed in bent. Probeer daar zicht op te krijgen, want meestal zie je jouw kwaliteiten als vanzelf sprekend, maar dat zijn ze niet! Gebruik deze kwaliteiten!

Dus leg de lat op de goede hoogte, zodat je er bij kunt.

Wees optimistisch!

Er is nog nooit iemand gelukkig geworden van doemdenken. Echt niet! Positief denken levert meer op dan negativiteit! Train jezelf in het positief denken en de dingen van de optimistische kant bekijken. Echt, het is te trainen. Neem het besluit om te stoppen met negatief denken!

Optimisme is de grootste geluksfactor, de gelukkigste mensen zijn optimistisch. En als je positief denkt, zal je ook positiviteit van anderen ervaren.

Even checken….

Check altijd bij jezelf of dit echt is wat je wilt. Of je het echt nodig hebt of dat je er echt gelukkig van wordt. Ik doe geen dingen meer waar ik niet gelukkig van word. En als er ‘verplichtingen’ zijn, dan koppel ik ze altijd aan iets leuks, zodat ik mij er toch nog op kan verheugen….. Leef jouw leven zoals jij dat wilt. Laat je leven niet bepalen door anderen.

Droom grote dromen!

Je mag je dromen zo groot dromen als je wilt. Al komt maar 10% uit. Stel je voor dat je klein droomt en er komt 10% uit…. Nouja, je begrijpt wat ik bedoel….
En je hoeft niet meteen naar het einddoel te streven, een eerste stapje kan ook al heel veel voldoening geven…
Maar een beetje out of the box, misschien wat onhaalbare doelen stellen… ach heerlijk! Je wordt er creatief van, en misschien brengt het je op ideeën waar je anders niet aan gedacht zou hebben.

Succes!

Wendy

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *