The Big Bang

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

De oerknal wordt ook wel de Big Bang genoemd. (Wikipedia) De oerknal is het begin van het heelal en de tijd. Dat was zo’n 14 miljard jaar geleden. De theorie van de oerknal is gebaseerd op de relativiteitstheorie.

De oerknal kun je je voorstellen als een soort enorme ontploffing. Uit die ontploffing is het heelal ontstaan. Net als bij een ontploffing is de temperatuur in het begin heel hoog, later koelt alles af. Bij het afkoelen ontstaan structuren. Als iets heel heet is, kan er maar weinig structuur zijn, die ontstaan pas bij het afkoelen. Zo ontstonden eerst de kleine structuren zoals eencellige organismen, nog weer later komen de hele grote structuren zoals sterren en sterrenstelsels.

Van eencellige organismen naar de mens zoals wij onszelf nu kennen…

Daar zijn wat evoluties overheen gegaan (even kort door de bocht). Evolutie is een langzaam proces, als je terug kijkt zie je de veranderingen, maar op de korte termijn zijn de veranderingen nauwelijks zichtbaar.

Ook jouw leven is een evolutie.

We leven in een wereld die steeds veranderd, dus ook jouw situatie verandert steeds, gewild of ongewild, groot of klein. Je gaat hierin mee, bewust en onbewust. Dus jij evolueert mee met wat om je heen gebeurt en dit proces wordt versnelt of vertraagt door de keuzes die je maakt.

Je ziet de veranderingen pas goed als je terugkijkt, terug naar wat en hoe je was. Hoe je bent veranderd, hoe je situatie is gevormd door keuzes die je hebt gemaakt in het leven. Afgezien van de positieve of negatieve invloed van deze veranderingen.

Deze keuzes en situaties zijn bijvoorbeeld visueel gemaakt door de foto’s die we gemaakt hebben in het leven… Je herkent jezelf niet meer, niet alleen je qua uiterlijk was anders, maar ook je oogopslag, je houding, alles aan jou is veranderd, je bent met de jaren een ander mens geworden.

Hoe ben jij geëvolueerd? Ben je blij met deze veranderingen? Is het eigen keuze, of ben je gevormd door de tijd, werk, vrienden of door de omgeving?

Even terug naar de oerknal.

Stel je voor dat je een bom zou plaatsen onder jouw leven…

Waardoor alles uit elkaar zou spatten, jouw hele leven, alle onderdelen teruggebracht tot kleine losse stukjes. Waar veeg je het stof af, wat zou je willen herstellen. Wat laat je liggen, om als stof weg te laten waaien, meegenomen door de wind…..

Stel dat je daarna helemaal opnieuw zou moeten beginnen. Ben je blij dat je van bepaalde zaken af bent? En zo ja, met deze wetenschap, wat ga je er NU aan doen?

Misschien is je leven in duigen gevallen, bestaat het alleen nog maar uit scherven, maar wat als je verschillende scherven bij elkaar brengt, wat voor mogelijkheden zie je dan? Misschien een nieuw perspectief?

Met oude keuzes nieuwe plannen maken…..

Ik zou jou willen uitnodigen om die bom eens te plaatsen in gedachten…
De oerknal van jouw leven…. Eens na te denken, te filosoferen, er mee aan de haal te gaan. Onder het genot van een kop koffie, een glas wijn, of tijdens een wandeling op het strand.

Kijk eens eerlijk naar de puinhoop die de bom heeft gemaakt, hoe nieuwe structuren zijn ontstaan na het afkoelen, hoe jouw situatie, jouw leven, jouw patronen er bij liggen…

Ik ben benieuwd naar je inzichten, je wensen, je verlangens…. Jouw evolutie.

Wendy

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *