Ik ben blij, ik ben TV vrij!

Het leven is leuker, zonder TV!

Twee jaar geleden stopte de decoder van mijn tv er mee. En aangezien ik het te veel moeite vond om een nieuwe te bestellen, heb ik dus al 2 jaar geen reguliere TV.

Een ramp? Nee, ik vind het heeeeeerlijk!

Ik was al geen fervent TV kijker, vond de meeste programma’s echt geestdodend en onzinnig, ook ergerde ik mij er enorm aan, dat het leed van de ander in ene entertainment was geworden. Zowel in miniseries, als in het nieuws of in reality shows. Hoe triester, hoe hoger de kijkcijfers.
Als ik terug kijk heeft het mij helemaal geen moeite gekost om afscheid te nemen van Boulevard, het nieuws, DWDD en die ‘outdated’ films en series.

Heerlijk om me niet te hoeven ergeren aan de zoveelste herhaling, het slechte acteerwerk, en de negatieve-indoctrinatie van de nieuwszenders. Heel vervelend hoe zij bepaalde beeldinformatie opdringen die ik helemaal niet op mijn netvlies wil hebben. Als beelddenker blijven deze plaatjes lang hangen, ik krijg ze niet van mijn netvlies. Ik wil zelf de keuze maken welke beelden ik toe laat in mijn brein.

Het is heerlijk om zelf te bepalen wanneer en wat ik kijk.

Want met Netflix, youtube (kanalen), programma gemist en internet kijk ik zelf wat ik wil zien, en wanneer ik het wil zien, en hoe lang. En nee….. ik steek mijn kop niet in het zand, ik volg het nieuws op mijn telefoon, ben ook op de hoogte van goede programma’s. In de auto luister ik altijd naar BNR radio, zo volg ik de hypes van de dag, maar uiteindelijk kies ik er zelf voor wat en wanneer ik kijk. Waar ik wel foto’s en filmpjes van wil zien, en vooral waar niet van.

Wat mij het meeste opvalt aan mijn tv-loos zijn is dat ik niet meer wordt overladen met sensatieverhalen en negativiteit, of de ongezouten mening van een ander. Dit geeft mij rust en maakt dat ik (nog) positiever in het leven sta.

Onbewust wordt je overladen met ellende.

Iedereen vindt ergens iets van, waardoor ik mij erger aan de bemoeienissen en naïviteit van mensen. Ik merk dat ook ik, (terwijl ik toch pretendeer autonoom te zijn) werd beïnvloed door de meningen die op tv werden gefentileerd. Ik vond er ineens ook iets van. En dat is voor mij de grootste vrijheid.
Ik ben vrij van de (veelal negatieve) mening van anderen, die mij toch, bewust of onbewust werden opgedrongen, en beinvloedden .

Netvliesvervuiling….

Zo zag ik ooit in het nieuws een dramatisch filmpje van een moeder met kind in een wandelwagen op een pier, ergens aan de andere kant van de wereld. Door een grote golf werd de kinderwagen, met kind, meegesleurd de zee in. Ik ben het beeld van dat drama nooit kwijt geraakt. En regelmatig popt het op, en heb ik er last van. Waarom moet ik dat weten? Het is een enorme ramp voor dat gezin, die moeder. Maar waarom is dat nieuws voor mij? Wat heeft zij er aan dat de hele wereld dit ziet en weet? Maar vooral, waarom wordt ik opgezadeld met niet relevante ellende van andere mensen aan de andere kant van de wereld?

Als het mijn buurvrouw zou zijn die zoiets overkomt kan ik er iets mee, ik kan naar haar toe, troost bieden en misschien opeen bepaalde manier iets voor haar betekenen…. Maar dit… Ik vind het netvliesvervuiling!!

Als ik nu eens ergens ben, en de tv staat aan, of er wordt tv gekeken dan word ik er moe van, moe van de informatie, moe van de prikkels, moe van het ‘lang doen over iets wat je in 1 minuut ook kunt vertellen’, moe van de ledigheid. Ik stoor mij er aan dat er niet meer met elkaar gesproken wordt, maar met elkaar TV gekeken wordt.

Het is dus (nogmaals) HEEEERLIJK. Ik raad het je aan! Doe eens geen TV!

Ik vorm mijn eigen mening over de actualiteiten, bepaal ik zelf of dingen relevant zijn en of ík ze belangrijk vind en mij er druk over moet maken of niet….

Het is heerlijk om niet geleefd te worden door programma’s die inspelen op je levens-visie en graag willen bepalen hoe ik mij gedraag en hoe ik denk. Ik ga naar buiten of op pad, dit geeft een nauwkeuriger beeld van hoe het leven echt in elkaar zit.

Maar vooral: Het maakt mij, en dus mijn leven zo veel leuker!

Ik ben gelukkiger, heb meer contact met anderen, zie vaker vrienden, discussieer met anderen over nieuws items, ik luister meer naar muziek, lees meer, voer leuke gesprekken, heb minder stress, ben productiever, creatiever en doe gewoon ook af en toe eens lekker niets (ben ik heel goed in geworden).
Ik kook vaker én gezonder, snoep minder, beweeg meer, wandel langer met de hond, kortom, het is gezonder, én ik houd tijd over voor dingen die er écht toe doen!

Ik ben blij, want ik ben TV-vrij!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *