Pappen en nat houden…

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ineens past je leven niet meer bij jou….

Keuzes die je in het verleden hebt gemaakt passen niet meer bij nu. Het moet anders! Maar hoe?

De eerste keuzes heb je gemaakt in je kindertijd. Naar welke school ga je op, wat ga je studeren, jouw eigen keuzes, keuzes gebaseerd op je prestaties, interesses, vrienden en locatie, of gestimuleerd door je ouders.

Veelal hebben je ouders invloed gehad op jouw keuzes, Bijna iedere ouder van mijn generatie wilde dat je een beroep koos ‘dat er toe deed’, ofwel, beter gezegd, een beroep waarmee je genoeg geld kon verdienen. Ze wensten ons een betere toekomst dan wat zij hadden. Geld was meestal de grootste drijfveer voor keuzes. Want met geld ben je gelukkig.

Zou je deze keuzes nu nog maken? Ik niet. Mijn keuzes zijn zeker beïnvloed door mijn ouders. Als ik nu voor dezelfde keuzes zou staan zou ik een andere loopbaan voor mijzelf uitgekozen hebben. Dan was ik misschien heel iets anders gaan doen, had ik misschien eerder mijn doel bereikt, en was ik eerder geweest waar ik nu ben. Je weet het niet….

Maar er is goed nieuws! Het roer kan om…. Op welke leeftijd dan ook!

We zitten niet gevangen in die oude keuzes, ook al lijkt het zo.

Om mij heen zie ik veel ontevreden mensen bezig met lapmiddelen, lapmiddelen om hun leven toch nog wat kleur of glans te geven. Een extreme hobby, of iets naast het werk wat meer aanslaat bij je persoonlijke interesses, flink stappen met vrienden in het weekend en uit eten in de allerduurste restaurants. Of misschien ben jij degene die voldoening haalt uit een buitenechtelijke relatie, met die jonge frisse medewerker van de PR afdeling?
Lapmiddelen, als het niet meer voldoet passen we het leven aan, maken nieuwe regels, en dan nog één en nog één om het leven toch nog maar leuk te houden. Totdat we de essentie kwijt zijn waarom we hier eigenlijk mee begonnen zijn.

De meeste lapmiddelen zijn niet altijd sociaal wenselijk en werken ook maar tijdelijk…. Ze zijn even leuk, even spannend, maar niet voldoende om je helemaal en langdurig goed te voelen.

Maar ja, je zit vast…

Hypotheek, gezin, bedrijf wat stuurloos zou zijn zonder jou.
Is dat echt zo? Zit je vast? En waarin dan? Je eigen keuzes, of verwachtingen?

Je hebt altijd een keuze. In ieder geval de vrijheid tot het maken van keuzes… En nee het is niet makkelijk, en ja, je gaat mensen teleurstellen, maar hoe lang ga je jezelf nog teleurstellen? Hoe lang wil jij nog voldoening halen aan dingen die er niet echt toe doen?

Het roer om, kiezen voor jezelf, ik heb het gedaan, eigenlijk al twee keer. Alleen de eerste keer niet drastisch genoeg. Toen heb ik toch nog rekening gehouden met wat anderen van mij verwachtten…
De tweede keer is ook al weer jaren geleden, maar toen heb ik het goed gedaan! Werk, persoonlijke situatie, familie, de hele rambam, alles op de schop. (Niet allemaal in één week hoor…)

Terug naar mijn essentie. Naar wie ik ben, en waar ik gelukkig van word.

Al jaren begeleid ik mensen die het roer om wilden gooien. Ik ben begonnen bij het begeleiden van kleinere persoonlijke doelen, het vinden van een nieuwe baan, of een nieuwe functie. Maar de laatste jaren ben ik bezig met rigoureuze veranderingen, keuzes die veelal voor de buitenwereld onverwacht zijn, en regelmatig met verstrekkende gevolgen.

Door regelmatig te reflecteren en te evalueren en onderzoeken wat mijn manier van werken voor deze mensen heeft betekend ontstond een hele nieuwe manier van trainen en coachen. En met succes! Ik kom ze inmiddels overal tegen, de mensen die het roer hebben omgegooid, in mijn vriendenkring, in mijn netwerk…. Deze mensen zijn er stuk voor stuk een stuk gelukkiger én gezelliger van geworden! Het zijn interessante, leuke en zelfbewuste mensen geworden, ze weten wat ze willen. Maar nog belangrijker, ze zijn het gewoon gaan doen, stapje voor stapje, en ze weten waarvoor!!

Steeds meer kom ik mensen tegen die de uitdaging graag zouden willen aangaan, maar ze zien er (nog) geen gat in, durven niet…. Ik gun ze zo dat ze de keuze uiteindelijk zullen maken. Het leven is veel te kort om dingen te doen die je deed omdat je ze altijd deed.

Doe je wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg……

Ga de uitdaging aan met jezelf.

Gewoon omdat het kan!

Wendy

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *